Nyheter
Vi byter bredbandsleverantör! - Viktig information
Inlagd av Styrelsen - Stiftelsen Alnarps Studentbostäder Den 27 December 2017 10:43 AM

Viktig information till alla hyresgäster på Lommaborgen!

Viktigt att göra: Säg upp ditt nuvarande bredbandsavtal för ditt rum/lägenhet.


Från och med mars 2018 övergår vi till Bahnhof som både bredbands- och tjänsteleverantör för alla boende på Lommaborgen. Obligatorisk kostnad för bredband kommer från och med mars 2018 att läggas på hyran med 150:-/månad och då erhåller du en 1000 Mbit-uppkoppling! Fördelen med detta nya avtal är att Bahnhof både är bredbands- och tjänsteleverantör och att de erbjuder högsta hastighet för alla hyresgäster till ett mycket bra pris!

 

Bakgrund till detta beslut:

Vi har haft en diskussion med Zitius, vår nuvarande bredbandsleverantör, med kopplade tjänsteleverantörer, där vi erbjudits ett mindre förmånligt avtal med en avgift till Stiftelsen för anslutning/hyresgäst plus en avgift som varje hyresgäst betalar till respektive tjänsteleverantör. Betalningen för avgiften som Stiftelsen skulle debiteras hade vi behövt lägga till på hyran oavsett.

I och med leverantörsbyte blir det avbrott i internettjänsten under januari-februari, då Zitius beslutat att utan kompromiss stänga nätleveransen fr o m årsskiftet. Vi kommer under denna tid att rigga routers så att det kommer att finnas wifi-anslutning i A- och B-husens vardagsrum samt i mötesrummet (framförallt till för lägenheterna) så att ni kan åtgärda eventuellt akuta ärenden. I övrigt får vi hänvisa till skolans nät under perioden.

Detta innebär också att du behöver säga upp ditt nuvarande avtal till den tjänsteleverantör du valt på Zitius marknad, (gäller även Bahnhof). Det förekommer mellan 1 och 3 månaders uppsägningstid. Vi har frågat Zitius om det verkligen blir en uppsägningstid eftersom de stänger ner nätet för oss men inte fått något tydligt svar, så för säkerhets skull – säg upp ditt avtal.

 Vi lägger ut löpande information på här på Lommaborgens Supportcenter.

Har du frågor angående övergången till Bahnhof är du välkommen att skicka in ett ärende via supportcentert.

/Styrelsen för Stiftelsen Alnarps studentbostäder