Nyheter
Feb
19
Nu är bredband tillgängligt för alla hyresgäster
Inlagd av Styrelsen - Stiftelsen Alnarps Studentbostäder Den 19 February 2018 02:26 PM

Nu är bredband tillgängligt för alla hyresgäster på Lommaborgen.

Bahnhof erbjuder alla våra hyresgäster på Lommaborgen att få bredband via vår gamla fiberleverantör.
Detta är en tillfällig lösning tills Bahnhof har fått sin fiber på plats och kan börja leverera.

Viktigt: 

  • Detta är ett tillfälligt abonnemang där hyresgästen själv står för abonnemang och kostnad.
  • Alla abonnemang som tecknas med Bahnhof avslutas i samband med att Bahnhofs egen fiber träder i kraft (runt den 1 April 2018)  

Hur ska man göra?

  1. Kontakta Bahnhofs kundtjänst - 010-510 00 00
  2. Uppge din adress: Björnbärsgatan 1, Lomma
  3. Uppge ditt lägenhetsnr
  4. Välj ett student-abonnemang
  5. Koppla in router eller dator till ditt nätverksuttag i rum/lägenhet.
  6. Klart :)
Frågor och support gällande Bahnhofs abonnemang hänvisas till deras kundtjänst - 010-510 00 00 - www.bahnhof.se
Läs Mer »Dec
27
Vi byter bredbandsleverantör! - Viktig information
Inlagd av Styrelsen - Stiftelsen Alnarps Studentbostäder Den 27 December 2017 10:43 AM

Viktig information till alla hyresgäster på Lommaborgen!

Viktigt att göra: Säg upp ditt nuvarande bredbandsavtal för ditt rum/lägenhet.


Från och med mars 2018 övergår vi till Bahnhof som både bredbands- och tjänsteleverantör för alla boende på Lommaborgen. Obligatorisk kostnad för bredband kommer från och med mars 2018 att läggas på hyran med 150:-/månad och då erhåller du en 1000 Mbit-uppkoppling! Fördelen med detta nya avtal är att Bahnhof både är bredbands- och tjänsteleverantör och att de erbjuder högsta hastighet för alla hyresgäster till ett mycket bra pris!

 

Bakgrund till detta beslut:

Vi har haft en diskussion med Zitius, vår nuvarande bredbandsleverantör, med kopplade tjänsteleverantörer, där vi erbjudits ett mindre förmånligt avtal med en avgift till Stiftelsen för anslutning/hyresgäst plus en avgift som varje hyresgäst betalar till respektive tjänsteleverantör. Betalningen för avgiften som Stiftelsen skulle debiteras hade vi behövt lägga till på hyran oavsett.

I och med leverantörsbyte blir det avbrott i internettjänsten under januari-februari, då Zitius beslutat att utan kompromiss stänga nätleveransen fr o m årsskiftet. Vi kommer under denna tid att rigga routers så att det kommer att finnas wifi-anslutning i A- och B-husens vardagsrum samt i mötesrummet (framförallt till för lägenheterna) så att ni kan åtgärda eventuellt akuta ärenden. I övrigt får vi hänvisa till skolans nät under perioden.

Detta innebär också att du behöver säga upp ditt nuvarande avtal till den tjänsteleverantör du valt på Zitius marknad, (gäller även Bahnhof). Det förekommer mellan 1 och 3 månaders uppsägningstid. Vi har frågat Zitius om det verkligen blir en uppsägningstid eftersom de stänger ner nätet för oss men inte fått något tydligt svar, så för säkerhets skull – säg upp ditt avtal.

 Vi lägger ut löpande information på här på Lommaborgens Supportcenter.

Har du frågor angående övergången till Bahnhof är du välkommen att skicka in ett ärende via supportcentert.

/Styrelsen för Stiftelsen Alnarps studentbostäder


Läs Mer »Dec
21
Hyresavier kommer imorgon fredag
Inlagd av Information- och uthyrningsutskottet (IoU) Den 21 December 2017 03:07 PM
Information ang avier:
Hyresavierna kommer imorgon. Ni som inte är på plats ombeds kontakta 
hyresavdelningen-lund@skane.hsb.se

Blenda
Läs Mer »Dec
21
Kommunikation
Inlagd av Information- och uthyrningsutskottet (IoU) Den 21 December 2017 12:16 PM
Hej,
IoU vill uppmana alla boende att kommunicera med IoU via lommaborgen.se. och i möjligaste mån undvika sms- och messenger/facebook.På detta sätt ser alla i IoU ärendet och du kommer att få svar snabbare samt att det även gör det möjligt att gå tillbaka i tiden för att se på tidigare ärenden. Vi som arbetar med IoU kommer någon gång att ersättas med någon annan och då kommer det underlätta för samtliga parter att kunna ta del av vad som hänt och då lättare undvika missförstånd. Tänk på att det är du som hyresgäst som ser till att hålla dina kontaktuppgifter aktuella. 

Jag vill också passa på att välkomna Harald Helgesson och Alexander Hylander som medarbetare på IoU. Jag är väldigt glad och tacksam för ert engagemang!

Blenda
Läs Mer »Dec
21
Använd HSB Skåne appen för att betala hyran
Inlagd av Information- och uthyrningsutskottet (IoU) Den 21 December 2017 12:00 PM

Hej!
Tyvärr har inte hyresavierna kommit. Det finns en app - HSB Skåne som du kan använda för att komma åt de uppgifter du behöver för att betala hyran. För att logga in behöver du ditt personnummer tio siffror samt ett kundnummer (5 siffror) som är knutet till rummet som du bor i. Kundnumret finns på anslagstavlan men du ska även kunna hitta det i meddelandefältet på dina hyresavier, så kolla på en gammal avi om du har den kvar. Längst ner på första sidan.

Det står också (i appen) att "om du saknar hyresavi eller stöter på problem så kontakta HSB Skåne". Du kan nå dem via hyresavdelningen-lund@skane.hsb.se. Jag finns i Lommaborgen och kan kolla upp ditt kundnummer om du inte får svar av dem.

Önskar alla en god jul!
Blenda


Läs Mer »